Wie zich bij 415-amateurs aanmeldt, wordt gevraagd een aantal gegevens in te vullen. Naast naam, e-mailadres en woonplaats zijn dat uiteraard de instrumenten die je speelt en/of je stemsoort. Daarnaast is er ruimte om aan te geven naar welke muziek je voorkeur uitgaat, in welke ensembles je speelt en wat je eventuele wensen zijn op barokgebied. 

De gegevens op 415-amateurs kunnen vanzelfsprekend uitsluitend worden geraadpleegd door geregistreerde gebruikers. 

Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:
 

Profielen 

Je kunt je profiel bekijken door in het menu (links op het scherm) op Mijn profiel te klikken. Wil je iets wijzigen of aanvullen, dan klik je op Edit. Je kunt daar ook een foto of plaatje (avatar) plaatsen.

Om de profielen van andere gebruikers te bekijken, klik je op Lijsten. Er verschijnt een lijst met alle gebruikers van 415-amateurs. Klik op een naam om het bijbehorend profiel te raadplegen.

 

Berichten

Onder het hoofdje Berichten in het menu kun je zien hoeveel ongelezen berichten er voor je zijn. Achter postvak in staat hoeveel ingekomen berichten je hebt ontvangen en gelezen, bij verzonden staan alle berichten die je hebt verzonden en nog niet zijn gelezen. Zodra je bericht door de geadresseerde is gelezen, belandt het in de prullenbak. Daar komen ook de berichten terecht die je uit je postvak in verwijdert. Pas als je de prullenbak leegt, zijn de berichten definitief gewist.

Om een bericht te versturen klik je op schrijf bericht. Vul de naam in van de geadresseerde, en het onderwerp van je bericht. Vervolgens schrijf je je bericht. Je verzendt het door op verzend bericht te klikken. Berichten worden ook naar het e-mailadres van de geadresseerde(n) gezonden, als die op dat moment niet op de site aanwezig is.

 

Het forum

Op het forum komen meer algemene zaken aan bod. Je kunt er aankondigingen en oproepen kwijt, en onderwerpen aansnijden en bediscussiëren die rechtstreeks of zijdelings met barokmuziek te maken hebben.

 

Nodig iemand uit

Hiermee kun je vrienden en bekenden op 415-amateurs attenderen.

 

Links

Hier vind je links naar personen en organisaties. Nieuwe links worden alleen toegevoegd als er een relatie is met de doelstelling van 415-amateurs.

 

Vragen

De pagina met veelgestelde vragen vind je onder 'Over 415-amateurs'. Staat je vraag daar niet bij, dan kun je altijd terecht bij het 415-team; we houden ons ook aanbevolen voor suggesties en op- en aanmerkingen.

 

Tot slot:

Inmiddels is het grootste deel van de teksten op deze website in het Nederlands. We streven ernaar om uiteindelijk alle teksten te vertalen.