zondag 15 febr. Pellegrina workshop Purcell

  • akedw
  • akedw's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
9 jaren 3 maanden geleden #258 door akedw
Workshop Purcell King Arthur door Dirkjan Horringa van Pellegrina, en Marco Vitale.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij de workshop + 2 concerten op Karnavalszondag 15 februari 10.30 – 17 uur op Kasteel Heeswijk zie www.kasteelheeswijk.nl en www.pellegrina.nl
Opgave musici via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze dag wordt gehouden in het kader van het 25-jarig jubileum van Pellegrina, de organisatie die in Tsjechie muziekcursussen organiseert (oa in juli 2014 deze opera van Purcell).
Wegens het 25 jarig jubileum van Pellegrina is de bijdrage voor deelnemende musici slechts 15 euro.
De workshop staat onder leiding van dirigent Dirkjan Horringa en klavecinist Marco Vitale.
De deelnemers zijn ervaren amateurs en enkele professionals. Stemhoogte = A415.

Twee concerten in de fraaie Wapenzaal van Kasteel Heeswijk met ’n uurtje hoogtepunten uit King Arthur, volgens menigeen de mooiste opera die Purcell heeft geschreven.
Koordelen instrumentale delen en aria’s. In totaal 45-60 minutenmuziek, je hoeft dus niet de hele opera van 2 uur in te studeren ! Vocalisten kunnen als ze willen een aria voorstellen en zingen.

In het koor is nog ruimte voor 1-2 alten, 1-2 tenoren en 1 bas, bij de instrumentalisten voor enkele violisten, 2 trompetten, een barokhobo en barokfagot.
Aan moderne strijkers de tip om hun instrument de avond van tevoren een halve toon lager te stemmen (en ‘savonds in 2 stappen weer omhoog).
Er zijn enkele barokstokken en ook 2 barokviolen beschikbaar.
Aan de deelnemende musici wordt voor de gehele dag (workshop en concerten, 10.30-17.30 uur) een eigen bijdrage gevraagd van slechts 15 euro pp als bijdrage in de onkosten.
zie websites: www.kasteelheeswijk.nl www.pellegrina.nl www.arcadia.me/marco-vitale

De musici kunnen zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ook opgeven voor de aanbieding van de Horeca:
lunch + hele dag koffie en drankjes voor 25 all-inn, alleen lunch 12,50. Maar eigen broodjes meenemen mag ook.
De musici ontvangen een vrijkaart voor het kasteel (incl. museum en rondleiding) a 7,50.

organisatie en kontaktadressen:
Marie-Astrid Zeinstra, pianodocente Heeswijk-Dinther email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website www.concert-service.nl
Axel Wenstedt, huisklavecinist/organist Kasteel Heeswijk email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.103 seconden